Wie zijn wij

 

 

 

 

Mijn naam is Marloes Leijten, coach bij Be Twisted en op deze foto samen met mijn lieve paard Twister.

 

Toen mensen aan mij (als klein meisje) vroegen wat ik later wilde worden riep ik al heel vroeg dat ik voor mensen wilde zorgen als ik later groot was. Na wat strubbelingen in het kiezen van een richting ben ik uiteindelijk kinderdagverblijf leidster geworden. Ik heb dat met heel veel liefde en passie gedaan, ik ging zingend naar het werk en kwam fluitend terug. Ik kon de liefde die ik te geven had er helemaal in kwijt, en kon enorm genieten van de leergierigheid, puurheid en onbevangenheid van deze kleine mensjes.

Na een aantal jaar in de kinderopvang vroegen mijn ouders of ik in hun bedrijf wilde komen werken als boekhoudster. Ondertussen had ik een vaste relatie en een kinderwens en leek mij dat een erg goed plan. Ik hield en houd ervan om nieuwe dingen te leren. De 19 jaar die volgde heb deze baan gehouden maar veranderde er veel in mijn leven. Ik verhuisde naar Oosterhout, trouwde, kreeg een zoon, kreeg nieuwe vrienden en nam afscheid van oude vrienden…….maar de verandering die mij gebracht heeft tot waar ik nu ben is dat ik ben gaan leren paardrijden op mijn 31ste. Een droom die ik als kind had, toen eindelijk tot uitvoering bracht. Twister was één van de eerste paarden waar ik op mocht rijden en waar ik gelijk mijn hart aan verloor.

2,5 jaar later kon ik hem dan ein-de-lijk kopen en begon ons avontuur samen. Helaas was de gezondheid van Twister op dat moment niet al te best en had hij daardoor wat gedragsproblemen ontwikkeld. Toch had ik er het volste vertrouwen in dat wij dit samen konden. Niet lang daarna kwamen we erachter waar zijn problemen vandaan kwamen, hij had twee gebroken kiezen en kon daardoor niet voldoende eten en had constante pijn. MAAR het was gelukkig geen onoverkomelijk probleem, stapje voor stapje werd alles steeds beter voor hem en voor ons. Ik raakte door Twisters trauma geïnteresseerd in probleemgedrag bij paarden en volgde twee jaar lang de opleiding bij Two Moons. Ik heb daar veel geleerd over paarden, maar hetgeen waardoor ik echt geraakt werd was het los- en grondwerk wat wij leerden. Het echte verbinding maken met je paard vanuit het leiding GEVEN, laten zien aan het paard dat jij een goede leider bent die te vertrouwen is….geweldloos, met rust en respect.

We verhuisden naar Breda in mei 2015, op het aller aller prachtigste plekje met Twister lekker aan huis en meer tijd voor mijn gezin. Door het los- en grondwerk wat ik leerde aan andere mensen en de connectie die daardoor ontstond tussen paard en mens raakte ik geïntrigeerd. Wat wilde deze paarden eigenlijk vertellen, wat werd er niet gezien, gehoord of verteld? Ik ging op zoek en vond opleidingen voor paardencoaching. Hoe enthousiast kun je worden……..JA schreeuwde mijn hele hart, DAT is wat ik graag aan de wereld zou willen geven.

Het contact, de spiegel, de energie, de warmte en liefdevolle blik die je kan helpen stappen te maken in het ontdekken van je eigen ik/je authenticiteit/jouw potentie om voor de volle 100% jouw leven te LEVEN.

Het is ontzettend tof om mijn passie voor paarden te mogen combineren met mijn liefde voor mensen. Samen met de paarden een stukje mee te lopen op jouw pad ,ter begeleiding, om zo je eigen pad weer te vervolgen in de richting die jij kiest……met jouw hele hart!

Liefs

Marloes

.

 

Twister is tijdens het coachen rustig, attent en heeft een groot spiegelend vermogen.
Flame is tijdens het coachen, relaxed, graag bij je maar wel duidelijk. Je gaat niet zomaar met hem kuieren.
Urban is echt een no-nonsens paard, hij is direct, speels en lief.


Femke en Zorro zijn onze pony’s die helpen
met het coachen van de kinderen. Ze zijn super
lief en rustig, maar wel echte shetlanders.