Grond- en loswerk lessen

Grond- en loswerken van paarden, daar waar het voor mij allemaal mee begonnen is. Verbinding maken met het paard vanuit een paardvriendelijk en geweldloos oogpunt. Daarmee terug naar de basis, ademhaling en bewustwording van je gevoel en het gevoel in je eigen lijf.

“Even het gevoel van alleen jij en ik,  jezelf terug vinden in de verbinding”

Wat is Grond- en loswerken?

Met grondwerk gaan we werken met het paard aan een leadrope. We gaan het paard leiden, halt laten houden en een stapje terug laten doen door middel van je houding/energie en de leadrope.

Met loswerken sturen we het paard in vrijheid rond. Door middel van onze houding/energie (en leadrope daar waar nodig) kun je het paard van tempo en richting laten veranderen, daardoor zal het paard ons als leider gaan accepteren. Dit kan het paard laten zien door :

  • zijn hoofd te laten zakken,
  • zijn oor op jou te richten,
  • zijn lijf te gaan lopen,
  • zijn staart ontspannen te dragen,
  • te gaan likken en kauwen.

We verlangen niet dat het paard al deze tekenen laat zien, maar zeker toch een aantal. Op het moment dat het paard die verbinding met jou aangaat mag je hem naar binnen vragen.  Het paard zal zich bij jou aansluiten en daarna kun je samen met het paard, in verbinding, gaan lopen.

Voor wie is dit geschikt?

Voor mensen die de verbinding willen voelen en weer even bij zichzelf terug willen komen. Ik zet het ook in tijdens coaching sessies om kinderen en volwassenen bij hun gevoel te laten komen.

Maar ook voor mensen met paarden die een sterkere band met hun paard willen opbouwen. Zij kunnen bij mij met mijn paard een grond-/loswerk les volgen of  met hun eigen paard op eigen locatie.