Voor kinderen

Wat kan paardencoaching voor kinderen betekenen?

Paardencoaching is voor kinderen een laagdrempelige manier om, samen met mij en de paarden, te werken aan datgene wat zij als een belemmering ervaren. Daarbij kun je o.a. denken aan angst, boosheid, verdriet, hoog gevoeligheid, geen zin in school of onzekerheid.

De paarden spiegelen wat het kind laat zien zonder daarover een oordeel te hebben, dat maakt dat kinderen het niet als kwetsend ervaren. De paarden stellen zich zonder voorwaarden open voor het kind, kinderen voelen zich daardoor snel op hun gemak en openen zich voor het paard. Ze kunnen alles tegen dat zachte warme oor vertellen, letterlijk tegen ze aanleunen en meedeinsen op de rustige ademhaling. Zij zullen niets doorvertellen, alle geheimen zijn veilig!

“Jij bent jij, en IK ben ik”

Door met de paarden te ontdekken welke kwaliteiten en talenten het kind heeft, grenzen te verkennen, samen te werken en welke gevoelens/emoties er spelen en zijn. Leert het kind zichzelf steeds een beetje beter kennen en weer in contact te komen met zijn/haar gevoel. Daar waar het allemaal mee begint om weer beter in hun vel te komen en zich zelfverzekerd te voelen…..jezelf te mogen zijn.

Wat ik belangrijk vind is dat ik vanuit verbinding mag werken, zodat uw kind zich veilig en op zijn gemak voelt om zich open te stellen en we zo echte stappen kunnen maken.