Visie & Missie

VISIE

In een wereld waarin het normaal is geworden prestatiegericht te leven, ervaren we bijna allemaal een mate van stress/druk. Doordat we een hoop ballen hoog moeten/willen houden worden we geleefd in plaats van dat we genieten van wat het leven ons te bieden heeft.

We hebben het idee te moeten voldoen aan bepaalde maatstaven. Je bent een leuke vader/moeder – partner – zoon/dochter – vriend/vriendin – werknemer – sporter, en in al die hectiek vergeten we vaak onszelf en raken we onze eigenheid zelfs kwijt.

Vragen kunnen ontstaan zoals

  • Wie ben ik?
  • Is dit het nou?
  • Wat vind ik nou echt leuk?
  • Voor wie doe ik dit?

Een burn-out/depressie of overspannen gevoel ligt op de loer of heeft zich al gemanifisteerd. Je voelt je gejaagd, bent kort aangebonden, moe……..kortom je bent niet jezelf.

Wij werken samen met de paarden omdat het buiten zijn samen met de paarden al een ontspannen setting met zich meebrengt. Iets anders dan anders.

Daarbij gaan paarden gelijk naar de kern. Ze zien jou voor wie jij werkelijk bent en hebben daar geen oordeel over. Ze reageren direct maar liefdevol en de coaching wordt als steunend en geborgen ervaren. Samen met de paarden gaan we terug naar wie jij werkelijk bent en wil zijn.

  • Wat zijn jouw dromen?
  • Waar beleef jij plezier aan?
  • Wat zijn jouw kwaliteiten en talenten?
  • Wat is jouw missie?

Kortom : Leef jij je leven in je volle potentie?

Bij kinderen merken we vaak dat de prestatiegerichtheid van deze maatschappij er vaak voor zorgt dat kinderen zich minder bewust zijn/worden van hun eigen gevoel en veel in het hoofd zitten. Over het algemeen wordt er vaker tegen kinderen gezegd wat er beter kan, wat ze niet goed doen of wat er aandacht behoeft. Daar tegenover staat dat er te weinig wordt benoemd waar ze wel goed in zijn en wat de kwaliteiten en talenten zijn van het kind.

In deze tijd ervaren kinderen al op jonge leeftijd een druk om te moeten presteren, zich aan te passen en zich binnen een bepaald kader te bewegen. Waardoor zij al vroeg beperkt worden in hun “zijn”.

De paarden en ik willen kinderen graag helpen om ze weer terug te brengen bij hun gevoel en ze leren daar woorden aan te geven. Ze laten ontdekken welke kwaliteiten en talenten ze hebben om ze te laten ervaren dat ze precies goed zijn zoals ze zijn.

MISSIE

Onze missie is om kinderen en volwassenen bewust te maken van alle tools die zij al in zich hebben. Ze met een liefdevolle blik naar zichzelf te leren kijken en daarbij te accepteren dat JIJ er mag zijn zoals je bent.